Železnice chcú zmodernizovať dopravný uzol Bratislava, hľadajú dodávateľa štúdie

NETKY.SK • 10 August 2015, 13:40 • 2 min
Železnice chcú zmodernizovať dopravný uzol Bratislava, hľadajú dodávateľa štúdie

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky chcú zmodernizovať dopravný uzol Bratislava. Hľadajú preto dodávateľa, ktorý vypracuje projekt na štúdiu realizovateľnosti s odhadovanou cenou 1,3 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Samotný projekt je zameraný na modernizáciu železničnej infraštruktúry s cieľom riešenia koncepcie dopravných prúdov a zabezpečenia prevádzky osobnej, nákladnej a medzinárodnej prepravy a tiež aj regionálnej či miestnej v tomto dopravnom uzle.

 

Okrem iného by sa mali modernizovať železničné úseky z Bratislavy po hranicu s Maďarskou republikou a Rakúskom. Ďalej napríklad úsek z Devínskej Novej Vsi cez hlavnú stanicu po Vajnory či úseky z hlavnej stanice po Raču alebo z Nového Mesta do Podunajských Biskupíc a ďalšie.

 

Čo sa týka samotnej technickej štúdie, záujemcovia o jej vypracovanie môžu ŽSR predkladať ponuky do 24. septembra tohto roku. V súťaži bude kritériom pre výber víťaza najnižšia cena a v tendri sa použije elektronická aukcia. Zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies