Zdravotný stav zachráneného jaskyniara sa zlepšuje

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 17:34 • 2 min
Zdravotný stav zachráneného jaskyniara sa zlepšuje

MURNAU - Nemecký jaskyniar Johann Westhauser (52), ktorého sa vo štvrtok po bezprecedentnej záchrannej operácii podarilo dostať na zemský povrch z hĺbky 1000 metrov z jaskyne Riesending v Berchtesgadenských Alpách, kde po zosuve kamenia uviazol s vážnym zranením hlavy, už čoskoro opustí jednotku intenzívnej starostlivosti na traumatologickej klinike v Murnau.

slovakia

left justify in out

Lekári už v piatok naznačili, že zdravotný stav skúseného speleológa, o ktorého záchranu sa postaral medzinárodný tím, je lepší, ako sa predpokladalo.
      

Tlačová agentúra DPA dnes s odvolaním sa na nemocničné zdroje informovala, že pacient medzičasom je s veľkou chuťou a po dvoch týždňoch sa mohol postaviť na vlastné nohy. Na pondelok je naplánovaná stabilizácia očnice, po ktorej by jaskyniara mali už preložiť z jednotky intenzívnej starostlivosti.
      

Aj tak prognóza lekárov hovorí o tom, že Westhauser strávi na klinike asi dva týždne a následne ho čaká ešte jedno- až dvojmesačná rehabilitácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies