Zdeno Baláž neľutuje, že sa odsťahoval do Austrálie

NETKY.SK • 3 Február 2015, 09:27 • 2 min
Zdeno Baláž neľutuje, že sa odsťahoval do Austrálie

BRATISLAVA - Bývalý bubeník a zakladajúci člen skupiny Elán Zdeno Baláž nikdy neoľutoval svoje rozhodnutie presťahovať sa do Austrálie.

slovakia

left justify in out

Začiatky v novej krajine boli však pre neho a jeho rodinu veľmi náročné. „Užili sme si svoje, bola to v mojom živote taká nová dimenzia. V Austrálii som sa musel do všetkého zakusnúť celkom od začiatku. Nikto tam netušil, kto som, čo som a tiež tam bola celkom iná kultúra. Musel som sa oháňať,“ priznal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

„Keď sme sa v 91. presťahovali, Slováci o Austrálii dokopy nič nevedeli. Všetci si to predstavovali, že krokodíly, kengury, koalky a fotka opery, no nebolo to také ružové,“ podotkol známy rodák z Bratislavy. „Keď sme však po revolúcii žiadali o vysťahovanie, dalo sa ísť len do Kanady, Južnej Afriky a do Austrálie, a keďže Kanada je studená a Južná Afrika sa nám nepozdávala, zobrali sme Austráliu,“ vysvetlil. 

 

S odstupom času však svoju voľbu odsťahovať sa hodnotí 59-ročný Bratislavčan nanajvýš pozitívne. „Sme spokojní, žijeme už 24 rokov v Adelaide, to je taký zapadákov. Manželka robí mzdovú účtovníčku, čo robila aj tu a ja pracujem v rádiu. Neľutujem ani jedného dňa. Jediné, čo ma mrzí, že to je ďaleko, 25 hodinový let. Ale zato tam máme krásne počasíčko, v novembri bolo 36 stupňov,“ poznamenal. 

 

Prvé roky na opačnej strane zemegule sa sympatický hudobník podľa vlastných slov venoval predovšetkým deťom. „Tie som totiž zanedbával, keď som sa túlal po slovenských obciach, lazoch a dedinách. Tak som dobiehal rodičovskú lásku. Ale inak som bol prísny otec,“ prezradil. „Dcéra Júlia napokon vyštudovala ekonómiu a odišla do Sydney, kde pracovala v bankovom sektore, no, samozrejme, ako všetci mladí tam, aj ona robila triatlon a raz ju na bicykli v parku zrámovalo auto. Mala prasknutú kosť a zistila, že na to nie sú v Sydney rehabilitačné zariadenia, tak odišla do Kanady, urobila si na to školenie a založila si v Sydney vlastný biznis. Voláme ju učiteľka tanca,“ zasmial sa. „Syn Slavomír zas vyštudoval počítače a svojho času bol tiež v Sydney, ale odišiel od nás. Teraz žije v Montreale v Kanade,“ dodal Baláž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies