Zavárame cviklu.

NETKY.SK • 17 August 2012, 07:33 • 2 min
Zavárame cviklu.

Zavárame cviklu. Gurmán Na prípravu nálevu potrebujeme ¾ l octu, 2 l vody, 2 PL soli, 2 ČL rasce, 800 g kryštálového cukru, všetko spolu uvaríme.

slovakia

left justify in out

img

Na prípravu nálevu potrebujeme ¾ l octu, 2 l vody, 2 PL soli, 2 ČL rasce, 800 g kryštálového cukru, všetko spolu uvaríme.  4 kg cvikly umyjeme a uvaríme do mäkka, t.j. asi 2 hodiny. Cviklu olúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle, alebo pokrájame na kocky. Zajeme nálevom, necháme prejsť varom a pridáme 700 g čerstvo nastrúhaného chrenu. Potom už len plníme do pripravených pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút pri 120°C.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies