Záujem o domáce výrobky rastie

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 18:33 • 2 min
Záujem o domáce výrobky rastie

BRATISLAVA - Klasické slovenské potravinárske výroby ako domáci chlieb, mäsové výrobky, rôzne druhy syrov či medu si môžu počas tohto víkendu zakúpiť a ochutnať návštevníci v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke v rámci prezentácie produktov zo slovenských regiónov Farm Fest. Podľa predajcov u Slovákov badať čoraz väčší záujem o domáce výrobky.

slovakia

left justify in out

"Dá sa povedať, že ten záujem o domáce, slovenské rastie. Ľudia viac veria malovýrobe ako veľkovýrobe," uviedol Jozef z Trenčína, ktorý návštevníkom ponúka grilované oštiepky. "Možno predpokladať, že v domácich podmienkach to ľudia nemajú až takú šancu ovplyvniť rôznymi prímesami ako náhrady sóje či rôzne éčka a podobne. Je to také prírodnejšie, a tým aj zdravšie," dodal Jozef.
      

To, že Slováci začínajú vyhľadávať malovýrobcov, potvrdila aj Katarína z Banskej Bystrice, ktorá v rámci Farm Festu ponúka domáci med či ovocie v mede. "Určite sa zvyšuje to povedomie. Dosť sa to medializuje a ľudia prichádzajú na to, čo všetko sa dováža na Slovensko," zdôraznila.
      

Podľa Lucie, ktorá v rámci festivalu ponúka bezmäsité nátierky či bezlepkový chlieb, je za nárastom záujmu o domáce výrobky aj to, že ľuďom začínajú konzervanty a podobné prísady spôsobovať zdravotné komplikácie.
     

Farm Fest bude pokračovať v Sade Janka Kráľa aj v nedeľu (8. 6.). Program spestria vystúpenia folklórnych súborov, hudobných skupín, tanečné a divadelné predstavenia, pre deti minizoo, škola remesiel, interaktívne hry a mnohé ďalšie akcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies