Zamestnanci Turkish Airlines chystajú veľký štrajk

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 09:24 • 2 min
Zamestnanci Turkish Airlines chystajú veľký štrajk

ISTANBUL - Tisíce zamestnancov tureckej leteckej spoločnosti Turkish Airlines budú v stredu štrajkovať za opätovné prijatie stoviek prepustených kolegov a taktiež za zlepšenie pracovných podmienok a vyššie platy.

slovakia

left justify in out

Do akcie by sa mala zapojiť väčšina zo 16-tisíc zamestnancov tureckých vlajkových aerolínií. Odbory hovoria o časovo neobmedzenom štrajku, ktorý sa začne v skorých ranných hodinách. Podobný štrajk sa uskutočnil aj v lete minulého roka, čo sa skončilo prepustením viac ako 300 zamestnancov, ktorí odmietali pracovať niekoľko dní. Podľa vedenia spoločnosti však momentálne neexistuje žiadny právny dôvod pre štrajk a preto verí, že všetky lietadlá vzlietnu bez problémov. Prerušenie letov v čase začínajúcej sa turistickej sezóny nepripúšťa ani minister financií Mehmet Şimşek.

Turkish Airlines sa do pozornosti médií dostali aj začiatkom mája pre nariadenie, ktorým svojim letuškám zakázali používať výrazný odtieň rúžu na pery. Vo februári spoločnosť predĺžila svojim letuškám sukne, ktoré teraz siahajú až po členky a na palube vnútroštátnych letov prestala podávať alkohol. Za minulý rok Turkish Airlines prepravili takmer 40 miliónov ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies