Zahraniční hackeri ukradli v reťazci Target údaje z platobných kariet

NETKY.SK • 21 December 2013, 14:20 • 2 min
Zahraniční hackeri ukradli v reťazci Target údaje z platobných kariet

WASHINGTON - Útoky na Target sa začali počas tzv. Čierneho piatka a federálne úrady vyšetrujú krádeže údajov z približne 40 miliónov kreditných a debetných kariet.

slovakia

left justify in out

Americkí vyšetrovatelia sú presvedčení, že za kybernetickým útokom na diskontný reťazec Target sú zahraniční hackeri. Federálne úrady vyšetrujú podozrenie z prieniku do počítačového systému reťazca a krádeže údajov z približne 40 miliónov kreditných a debetných kariet. Informovali o tom agentúry Reuters a AP s odvolaním sa na zdroj blízky vyšetrovateľom, ktorý nechcel byť menovaný.

Útoky na Target sa začali počas tzv. Čierneho piatka, teda v posledný novembrový piatok po Dni Vďakyvzdania, keď sa v USA tradične začína vianočná nákupná sezóna. Obchodníci využívajú predĺžený víkend, aby prilákali zákazníkov na veľké zľavy a výpredaje. Hackerom sa podarilo získať údaje klientov, ktorí v dňoch od 27. novembra do 15. decembra platili v prevádzkach Target debetnými a kreditnými kartami. Zdroj blízky vyšetrovateľom ale odmietol prezradiť, ako sa hackeri dostali do systému, alebo odkiaľ pochádzajú. Dodal, že vyšetrovatelia nechcú, aby im kriminálnici "videli do kariet".

Ale podľa Reuters blogger Brian Krebs, ktorý ako prvý priniesol informáciu o krádeži údajov zo systému Target, na svojej stránke KrebsOnSecurity.com napísal, že údaje sú už v "ponuke" na trhu s kradnutými kartami v podsvetí a ich cena sa pohybuje v rozsahu od 20 do 100 USD (14,65-73,23 eura).

Target sa za ospravedlnil za krádež údajov, ktoré zahŕňajú mená klientov, čísla ich kreditných a debetných kariet, dátum, kedy vyprší ich platnosť a tiež kód na magnetickom prúžku na zadnej strane kariet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies