Záhrada v januári.

NETKY.SK • 30 Január 2013, 12:37 • 2 min
Záhrada v januári.

Záhrada v januári. Môj dom Hoci je záhrada pod snehom, január je vhodné obdobie na opravu náradia, čítanie odbornej literatúry a plánovanie výsadby.

slovakia

left justify in out

imgHoci je záhrada pod snehom, január je vhodné obdobie na opravu náradia, čítanie odbornej literatúry a plánovanie výsadby. Nezabudnite striasť a odstrániť ťažký sneh z kríkov, stromov a živých plotov. Nalomené konáre stromov priviažte a zatrite štepárskym voskom. Môžete tiež začať s výsadbou kvetových semien do kvetináčov. Sú to hlavne muškáty a begónie, ktoré potrebujú dlhší čas, aby dorástli do veľkosti kedy budú kvitnúť. Záhradné jazierka udržujte bez ľadu. Ryby potrebujú kyslík a zabezpečíte únik hnilobných plynov. Ak ste záhradu zrýľovali na jeseň a počasie bolo mierne, mohli vzísť semená burín. Preto je potrebné pôdu prekopať skôr, ako sa burina rozrastie. Presvetlite staré ovocné stromy, vyrežte suché a staré konáre. Ak máte v záhrade nerodiace stromy, je vhodný čas na ich vyklčovanie. Skontrolujte rastlinky v skalke. Ak ich mráz vytiahol, je nutné ich zatlačiť do zeme. Nakúpte si potrebné semená, ak máte doma v zásobe staré, urobte skúšku klíčivosti. Kry  bobuľovín tiež presvetlite, výhonky napadnuté múčnatkou odrežte a spáľte. Vidíte, že aj keď v záhrade úraduje zima, neznamená to že záhradkár sedí s vyloženými nohami.

Zdroj: autor redakcia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies