Začínajú sa jesenné prázdniny, v niektorých školách sa neučilo už v pondelok

NETKY.SK • 31 Október 2018, 08:46 • 2 min
Začínajú sa jesenné prázdniny, v niektorých školách sa neučilo už v pondelok

Bratislava– Školákom sa v stredu začali jesenné prázdniny, ktoré sú prvé v tomto školskom roku. Potrvajú od stredy 31. októbra do piatku 2. novembra, školáci sa vrátia do škôl opäť v pondelok 5. novembra.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR poznamenalo, že viaceré školy mali svoje brány zatvorené už v pondelok 29. októbra. Riaditelia škôl využili možnosť udeliť na pondelok riaditeľské voľno, nakoľko v utorok 30. októbra bol jednorazový štátny sviatok.

 

"V období školského vyučovania môže riaditeľ školy poskytnúť žiakom zo závažných dôvodov, najmä organizačných a prevádzkových, najviac päť dní voľna. Riaditeľské voľno vyhlasuje riaditeľ školy v čase, keď vznikne situácia, ktorá si to vyžaduje," vysvetlil rezort školstva.

 

Školáci si po jesenných prázdninách najbližšie opäť oddýchnu počas Vianoc.

 

Posledný deň vyučovania pred vianočnými prázdninami absolvujú školáci 21. decembra. Učiť sa začnú opäť až v roku 2019, a to v utorok 8. januára. 

 

Harmonogram prázdnin zverejňuje rezort školstva na svojom webe.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies