Začína sa nakrúcanie snímky o živote Brucea Leeho

NETKY.SK • 8 Máj 2017, 14:29 • 2 min
Začína sa nakrúcanie snímky o živote Brucea Leeho

BRATISLAVA - Životopisnú snímku Little Dragon o už zosnulom hercovi Bruceovi Leem začnú nakrúcať v lete v Číne a Malajzii. Film o legendárnom inštruktorovi bojových umení sa zameria na mladého herca a obdobie 50. rokov minulého storočia, keď Lee žil v Hongkongu.

slovakia

left justify in out

O réžiu sa postará na Oscara nominovaný indický filmár Shekhar Kapur. "Tento film je pohľadom na mladého Brucea Leeho, okrem toho, že ho považujú za najtalentovanejšieho a najznámejšieho inštruktora bojových umení, je teraz tiež akceptovaný ako filozof. Je dôležité, že diváci môžu stotožniť svoje životy s cestou Brucea Leeho, ktorý dokáže ťažiť zo svojej vnútornej sily a uchopiť svoj osud predtým, než je neskoro," vyjadril sa vo vyhlásení Kapur. Spoluautorkou scenára a producentkou je tiež Leeova dcéra Shannon Lee. "Vždy som myslela, že film o tom, ako sa život môjho otca tvaroval počas jeho skorších rokov v Hongkongu, je príbehom, ktorý stojí za to vyrozprávať. Zdieľaním jeho príbehu ho môžeme lepšie pochopiť ako človeka aj ako bojovníka," dodala Shannon Lee.

Bruce Lee je považovaný za najvplyvnejšieho majstra bojových umení 20. storočia a kultúrnu ikonu. Celý svet ovplyvnil v najrôznejších oblastiach - od bojových umení, cez filmový priemysel, až po vzájomné chápanie západnej a východnej kultúry. Snímky, v ktorých účinkoval, pozdvihli tradičné hongkonské bojové filmy k celosvetovej popularite a medzi ľuďmi odštartovali obrovský záujem o čínske bojové umenia. Zahral si napríklad v snímkach Veľký šéf (1971), Päsť plná hnevu (1972), Cesta draka (1972) alebo Drak prichádza (1973). Posledný film, na ktorom začal pracovať - Hra smrti (1978), dokončili až po jeho smrti. Zomrel v roku 1973, dožil sa 32 rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies