Záchranári na Novom Zélande sa nevedia dostať k havarovanému vrtuľníku na ľadovci

NETKY.SK • 23 November 2015, 08:27 • 2 min
Záchranári na Novom Zélande sa nevedia dostať k havarovanému vrtuľníku na ľadovci

WELLINGTON - Haváriu vrtuľníka so siedmimi osobami na palube, ktorý sa zrútil v sobotu v ťažko prístupnej oblasti novozélandského Foxovho ľadovca, neprežil nikto z pasažierov ani pilot stroja. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na novozélandskú políciu.

slovakia

left justify in out

Záchranné práce komplikovalo dnes zlé počasie a ťažko prístupný zradný terén ľadovca. Polícia predpokladá, že ďalšiu operáciu bude možné podniknúť najskôr v stredu.

 

Vo výletnom sedemmiestnom vrtuľníku typu Eurocopter Squirrel, ktorý prevádzkuje miestna spoločnosť Alpine Adventures, sa spolu s pilotom viezli štyria turisti z Británie a dvaja Austrálčania. O stave cestujúcich neboli bezprostredne po havárii k dispozícii nijaké informácie.

 

Vyslaným tímom sa v nedeľu podarilo vyslobodiť z vraku havarovaného stroja telá prvých štyroch obetí.

Foxov ľadovec, ležiaci v odľahlej oblasti na západnom pobreží novozélandského Južného ostrova, navštívia každoročne stovky turistov.

 

Pri havárii lietadla smerujúceho na Foxov ľadovec, ktoré sa v roku 2010 zrútilo krátko po štarte, zomrelo vtedy deväť parašutistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies