Za zneužívanie detí odsúdili v Španielsku 10 kňazov

NETKY.SK • 29 Január 2015, 14:43 • 2 min
Za zneužívanie detí odsúdili v Španielsku 10 kňazov

MADRID - Desiati španielski kňazi a dvaja ďalší muži sa musia v Granade zodpovedať pred súdom za zneužívanie detí.

slovakia

left justify in out

V stredu prokuratúra zverejnila obvinenie, podľa ktorého sa obvinení pred približne 10 rokmi dopustili viacnásobných sexuálnych zločinov na maloletých miništrantoch alebo takéto činy kryli. Aféra sa dostala na verejnosť v novembri 2014, keď jedna z obetí zneužívania o svojom utrpení v liste informovala pápeža Františka.

 

Dnes 25-ročný mladý muž bol podľa vlastných slov členom inštitúcie rímskokatolíckej cirkvi Opus Dei a od siedmich rokov bol miništrantom v jednej farnosti v Granade. Na jeho sexuálnom zneužívaní sa údajne okrem predstaveného farnosti zúčastňovali aj ďalší dvaja jej členovia. Mladík je pre pretrvávajúce psychické problémy pod stálym dohľadom psychiatra. List pápežovi napísal v snahe zabrániť podobnému zneužívaniu mladistvých. 

 

Podľa šéfa spravodajského serveru Religion Digital, ktorý ako prvý o škandále informoval, skupina cirkevných zneužívateľov vytvorila niečo ako "sektu v rámci cirkvi". "To nebol jeden páchateľ, bola to organizovaná banda s finančnými prostriedkami a mocou," uviedol José Manuel Vidal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies