Za vraždou mladého Rusa je podľa polície Azerbajdžanec

NETKY.SK • 15 Október 2013, 12:57 • 2 min
Za vraždou mladého Rusa je podľa polície Azerbajdžanec

MOSKVA - Moskovská polícia označila Azerbajdžanca Orchana Zejnalova za podozrivého v prípade vraždy mladého Rusa, ktorého smrť zapríčinila nepokoje namierené proti prisťahovalcom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročného Jegora Ščerbakova zabil neznámy páchateľ vo štvrtok večer, keď vyšiel s priateľkou biliardového klubu v štvrti Birjuľovo. To vyvolalo hnev proti moslimským imigrantom, desaťtisíce ktorých sa v utorok zhromaždili v Moskve na pouličných modlitbách pri príležitosti sviatku Íd al-Adhá.

V reakcii na Ščerbakovovu vraždu v nedeľu demonštranti skandujúci nacionalistické slogany napadli trhovisko v Birjuľove, kde pracuje veľa imigrantov z Kaukazu a zo strednej Ázie. Ruská polícia po nedeľňajších nepokojoch na trhovisku zadržala približne 1 200 ľudí. Hovorca federálneho vyšetrovacieho úradu Vladimir Markin agentúre Interfax potvrdil, že policajti viedli "rozsiahle pátranie" po mužovi, ktorého pri minulotýždňovej vražde zachytila kamera. Ruské médiá uviedli, že na záberoch z bezpečnostnej kamery vidieť muža "neslovanského výzoru". 

Miestneho policajného šéfa Gennadija Kaverina v súvislosti s udalosťami prepustili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies