Za prestup Neymara dostali jeho rodičia 40 mil. eur

NETKY.SK • 25 Január 2014, 08:46 • 2 min
Za prestup Neymara dostali jeho rodičia 40 mil. eur

BARCELONA - Španielsky futbalový klub FC Barcelona zaplatil vlani za prestup Brazílčana Neymara 57 miliónov eur, z nich až 40 miliónov išlo na účet rodičov novej hviezdy klubu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil nový prezident FC Barcelona Josep María Bartomeu. Neymar prišiel do Katalánska v lete minulého roka z brazílskeho Santosu. Kompletná suma celého procesu však predstavuje aj s rôznymi bonusmi a inými výdavkami až 86,2 milióna eur: 57,1 miliónov za prestup, 10 miliónov na podpisový bonus, 2,7 milióna na provízie, 4 milióny na marketing, 2,5 milióna pre Neymarovu nadáciu a 9,9 milióna za skauting a kolaboratívne dohody.

Podľa Bartomeua klub nikdy nezatajoval nijaké detaily ohľadom aféry, ktorej predmetom bola suma za brazílsku hviezdu Neymara. "Nikdy sme neklamali," vyjadril sa na svojej prvej tlačovej konferencii 50-ročný Bartomeu. Deň po rozhodnutí rady riaditeľov klubu odvolať z postu prezidenta klubu Sandra Rosella vydal otec Neymara povolenie zverejniť ďalšie detaily inkriminovanej zmluvy. Trochu viac svetla do prípadu vniesol futbalový odborník na transfery Raúl Sanllehi: "Prestupová suma za Neymara bola vo výške 57 miliónov eur. Taktiež je však v zmluve aj dvojmiliónový bonus, pokiaľ sa hráč dostane do užšej nominácie o cenu Najlepšieho hráča roka podľa FIFA." Informácie zverejnil goal.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies