Z Nemecka by mali deportovať vyše 12-tisíc afganských migrantov

NETKY.SK • 17 November 2016, 12:36 • 2 min
Z Nemecka by mali deportovať vyše 12-tisíc afganských migrantov

BERLÍN - Z Nemecka by mali deportovať vyše 12-tisíc afganských migrantov, keďže veľké časti Afganistanu sú považované za bezpečné. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na denník Neue Osnabrücker Zeitung.

slovakia

left justify in out

Denník napísal, že má k dispozícii vládny dokument, podľa ktorého bude zrejme poslaných domov 12.539 Afgancov - zhruba päť percent z 247-tisíc Afgancov, ktorí dorazili do Nemecka do konca septembra. Vláda očakáva, že niektorí z migrantov sa vrátia domov dobrovoľne, niektorých však budú zrejme musieť vyhostiť za použitia sily.

 

Otázka násilnej repatriácie Afgancov do vlasti je podľa DPA kontroverzná. Bezpečnosť v Afganistane je otázna vzhľadom na útoky miestneho militantného hnutia Taliban. Napríklad minulý týždeň si útok samovražedného atentátnika z Talibanu na nemecký konzulát v meste Mazáre Šaríf na severe Afganistanu vyžiadal najmenej štyroch mŕtvych.

Z Nemecka deportovali tento rok 27 Afgancov, ktorým úrady zamietli žiadosť o azyl. V roku 2015 bolo deväť takýchto prípadov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies