Z krádeže zlatých tehličiek na parížskom letisku obvinili dvoch ľudí

NETKY.SK • 1 Október 2013, 17:40 • 2 min
Z krádeže zlatých tehličiek na parížskom letisku obvinili dvoch ľudí

PARÍŽ - Z krádeže 45 kilogramov rýdzeho zlata v tehličkách, ktoré 19. septembra zmizli z lietadla leteckej spoločnosti Air France, obvinili dnes zamestnanca švajčiarskej dopravnej firmy Swissport a jeho komplica. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Dvojica páchateľov bola súčasťou sedemčlennej skupiny, ktorej zvyšok polícia zatkla v piatok. Úrady ich však neskôr prepustili bez vznesenia obvinení. Zlaté tehličky v hodnote 1,6 milióna eur ukradli z lietadla na parížskom Letisku Charlesa de Gaulla tesne pred jeho odletom do švajčiarskeho mesta Zürich. Naložila ich na palubu americká bezpečnostná firma Brink's, ktorej zástupcovia uviedli, že v čase krádeže už za zlato "neniesla zodpovednosť". Zmiznutie vzácneho nákladu bolo odhalené až po tom, ako lietadlo dorazilo do Zürichu. Francúzska rozhlasová stanica Info oznámila, že tehličky sa doposiaľ nepodarilo objaviť, podotýka DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies