Wilson dočasnym trénerom Gibraltáru

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 19:26 • 2 min
Wilson dočasnym trénerom Gibraltáru

BRATISLAVA - Škót David Wilson sa stal dočasným hlavným trénerom futbalovej reprezentácie Gibraltáru. Na lavičke vystriedal bývalého kouča mládeže MFK Košice (v rokoch 2006 - 2010) Allena Bulu, s ktorým vedenie Gibraltárskej futbalovej asociácie (GFA) pred týždňom ukončilo spoluprácu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný Wilson bol dosiaľ Bulovým asistentom a v pozícii povereného šéfa realizačného tímu Gibraltáru sa prvýkrát predstaví 29. marca v Glasgowe paradoxne proti jeho domovskému Škótsku v stretnutí D-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska. Vedenie GFA predpokladá, že do ďalšieho kvalifikačného vystúpenia 13. júna v portugalskom Fare proti úradujúcemu svetovému šampiónovi Nemecku už povedie mužstvo tréner s trvalým pracovným pomerom. 

 

Ako je známe, Gibraltár prijali za člena UEFA v máji 2013. Premiérové oficiálne vystúpenie absolvovali vtedajší zverenci Allena Bulu proti Slovensku: v novembri 2013 sa zrodila bezgólová remíza. Územie, ktoré je stále predmetom sporov medzi Španielskom a Veľkou Britániou, dovtedy hrávalo iba neoficiálne medzištátne stretnutia. Od roku 1993 sa Gibraltár celkovo 9-krát zúčastnil na tzv. ostrovných hrách napriek tomu, že geograficky nepatrí medzi ostrovy. V roku 2007 na gréckom Rodose túto súťaž dokonca vyhral, v roku 1995 skončil v domácom prostredí druhý za víťazným Grónskom. 

 

V spomenutej D-skupine kvalifikácie ME 2016 figuruje Gibraltár na poslednom 6. mieste bez bodového zisku a alarmujúcim skóre 0:21. Hráči Gibraltáru postupne nestačili na Poľsko (0:7), Írsko (0:7), Gruzínsko (0:3) a Nemecko (0:4). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies