WHO zasiela na Haiti milión dávok vakcíny proti cholere

NETKY.SK • 11 Október 2016, 16:14 • 2 min
WHO zasiela na Haiti milión dávok vakcíny proti cholere

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zasiela na Haiti milión dávok očkovacej látky proti cholere, aby zabránila šíreniu tohto ochorenia v krajine po tom, ako ju zasiahol hurikán Matthew, ktorý si tam vyžiadal najmenej 1000 obetí na životoch. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie WHO.

slovakia

left justify in out

WHO však vo svojom vyhlásení uviedla, že sú aj ďalšie opatrenia, ktoré treba pred blížiacim sa obdobím cholery čo najrýchlejšie prijať.

 

"Najúčinnejšou obranou proti cholere je zabezpečenie čistej pitnej vody a zvýšenie hygienických opatrení," uviedol expert WHO na choleru Dominique Legros, podľa ktorého je v prípade cholery veľmi dôležitá aj rýchla diagnostika a nasadenie liečby.

 

Podľa Legrosa stačí počet vakcín proti cholere, ktoré WHO Haiti poskytuje, na celoživotnú ochranu pre 500.000 ľudí alebo obmedzenú šesťmesačnú ochranu pre milión ľudí. Matthew zasiahol Haiti ako hurikán štvrtej kategórie - druhej najvyššej podľa Saffirovej-Simpsonovej stupnice. Sprevádzal ho prudký prívalový dážď a vietor s rýchlosťou až 233 kilometrov za hodinu. Živel si vyžiadal približne 1000 životov a desaťtisíce ľudí pripravil o domovy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies