Whitesnake vydajú knihu fotografií v limitovanej edícii

NETKY.SK • 31 Január 2017, 16:04 • 2 min
Whitesnake vydajú knihu fotografií v limitovanej edícii

LONDÝN - Anglická kapela Whitesnake vydá knihu fotografií. Novinka s názvom In Full Flight sa dostane na trh 7. apríla v špeciálnom kufríku v limitovanej edícii 300 kusov.

slovakia

left justify in out

Bude obsahovať zábery z rokov 1978 až 1981. Budú medzi nimi aj fotky z koncertov na festivaloch Reading alebo Monsters Of Rock, či z turné k debutovému albumu formácie Trouble (1978) alebo koncertných šnúr po Japonsku, Veľkej Británii i Nemecku. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na zákulisné fotografie z nahrávania albumov Lovehunter (1979), Come an' Get It (1981) či Saints & Sinners (1982).

 


Množstvo záberov poskytol zo súkromného archívu basgitarista Neil Murray. K dispozícii bude aj sedem vytlačených fotografií vo formáte A4, pôjde o spoločnú fotku kapely a tiež jednotlivé portréty Davida Coverdalea, Jona Lorda, Iana Paicea, Mickyho Moodyho, Bernieho Marsdena a 66-ročného Murrayho aj s podpisom.


Kapelu Whitesnake založil v roku 1978 spomínaný bývalý spevák Deep Purple David Coverdale, ktorý ako jediný z pôvodnej zostavy pôsobí v skupine dodnes. V priebehu rokov prešli formáciou také hviezdy ako zosnulý klávesák Deep Purple Jon Lord, bubeník pôsobiaci v rovnakej formácii Ian Paice, ďalej tiež zosnulá bubenícka legenda Cozy Powell (The Jeff Beck Group, Black Sabbath), gitaristi Vivian Campbell (Def Leppard, Thin Lizzy) alebo Steve Vai. Zatiaľ poslednou štúdiovkou kapely je The Purple Album (2015). Medzi najväčšie hity Whitesnake patria skladby ako Here I Go Again, Fool For Your Loving, Still of the Night alebo Is This Love. Televízia VH1 skupinu v roku 2005 zaradila na 85. miesto v rebríčku najväčších hardrockových kapiel histórie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies