Whelan akceptoval obvinenie z rasistických výrokov

NETKY.SK • 15 December 2014, 17:15 • 2 min
Whelan akceptoval obvinenie z rasistických výrokov

LONDÝN - Anglická Futbalová asociácia (FA) oznámila, že prezident tamojšieho druholigového klubu Wigan Athletic Dave Whelan akceptoval obvinenie z rasistických výrokov na adresu Židov a Číňanov.

slovakia

left justify in out

O treste rozhodne regulačná komisia FA, Whelan sa na jej zasadnutí nemusí zúčastniť. Za takýto prehrešok mimo trávnikov neexistuje minimálna sankcia. Ak by sa podobných vyjadrení dopustil hráč počas stretnutia, čakal by ho aspoň päťzápasový dištanc.

 

Sedemdesiatsedemročný Whelan si na seba uplietol bič, keď sa postavil na obranu trénera Malkyho Mackaya. Ten je na Britských ostrovoch v nemilosti od augustovej aféry. Vtedy sa dostal na verejnosť obsah jeho komunikácie so šéfom skautingu Iainom Moodym z obdobia spoločného pôsobenia v Cardiffe. V textových správach, ktoré si navzájom vymieňali, nebola núdza o antisemitské, rasistické, sexistické a homofóbne poznámky. 

 

Napriek tomu Whelan Mackaya angažoval a považoval za potrebné pridať aj vlastný komentár. V rozhovore pre Guardian povedal, že sa mu trénerove slová o Židoch nezdajú byť znevažujúce. "Myslím si, že ľudia židovského pôvodu zhŕňajú peniaze viac ako hocikto iný. Nepovažujem to za urážku," uviedol Whelan a zľahčil aj Mackayove vyjadrenia o Číňanoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies