Walesa: Ak migranti chcú, aby ich prijali, musia rešpektovať určité pravidlá

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:16 • 2 min
Walesa: Ak migranti chcú, aby ich prijali, musia rešpektovať určité pravidlá

VARŠAVA - Bývalý poľský prezident Lech Walesa dnes uviedol, že utečenci musia rešpektovať pravidlá a vierovyznanie prevažne katolíckeho Poľska, ak majú byť do tejto krajiny prijatí. Citovala ho agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Niekdajší líder hnutia Solidarita vyhlásil, že pre prijatie migrantov je potrebné stanovenie súboru pravidiel, pretože utečenci budú časom "požadovať priestor pre seba" a Poliaci sa budú musieť vyrovnávať s náboženskými, sociálnymi a všetkými možnými ďalšími problémami.

 

Migranti by podľa Walesu v snahe o zachovanie svojho vlastného vierovyznania nemali "spôsobovať problémy inému náboženstvu". Dodal, že, ak bude migrant s týmito pravidlami súhlasiť, môže byť prijatý, a ak nie, "je to jeho voľba".

 

Európska únia požaduje od Poľska, aby prijalo približne 12.000 utečencov. Poľská premiérka Ewa Kopaczová v nedeľu vyhlásila, že jej krajina prijme len symbolický počet utečencov, konkrétne číslo však nespresnila. Už skôr tento mesiac však politička vyhlásila, že Poľsko zvažuje zvýšenie počtu migrantov, ktorých je ochotné prijať, z pôvodne deklarovaných 2000.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies