Výstredný Rodman z KĽDR rovno na konkláve vo Vatikáne

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 09:52 • 2 min
Výstredný Rodman z KĽDR rovno na konkláve vo Vatikáne

WASHINGTON - Podľa bývalého hviezdneho basketbalistu zámorskej NBA Dennisa Rodmana nie je dôležitá farba pleti nového pápeža, ale to, či sa mu podarí zlepšiť svet. Kontroverzný športovec to uviedol počas stredajšej konkláve na námestí Svätého Petra v Ríme.

slovakia

left justify in out

Talianska metropola je ďalšou zastávkou na Rodmanovej kontroverznej ceste okolo sveta, na ktorej nedávno navštívil Severnú Kóreu, kde sa stretol s jej vodcom Kim Čong-unom. Rodman v Ríme nezostal nič dlžný svojej módnej povesti a na verejnosti sa ukázal vo výstrednom kabáte s farebnými kvetmi, ktorý mal oblečený na bielom tričku.

"Myslím, že množstvo viery sa vráti do sveta. Nezáleží na farbe pleti pápeža, či bude čierny alebo biely, žltý, či zelený. Najdôležitejšie je, aby urobil to, čo musí urobiť a požehnal ľuďom," povedal Rodman, ktorý síce nepoznal žiadne meno z nových kandidátov na pápeža, ale veľký dojem svojho času na neho urobil nebohý Ján Pavol II.

Rodman sa pripojil k pútnikom v Ríme, pričom pôvodne mal v pláne previezť sa v replike papamobilu po Námestí sv. Petra, aby podporil zvolenie ghanského kardinála Petra Turksona za prvého pápeža tmavej pleti. Jeho papamobil však do talianskej metropoly nedorazil pre snehovú kalamitu na severe Talianska.

Rodmana, bývalého spoluhráča Michaela Jordana v Chicago Bulls z 90-tych rokov, dvakrát zvolili za najlepšieho defenzívneho hráča roka v NBA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies