Vysokoškoláci môžu využiť štipendiá na študijné pobyty v Egypte

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 11:28 • 2 min
Vysokoškoláci môžu využiť štipendiá na študijné pobyty v Egypte

BRATISLAVA - Slovenskí vysokoškoláci, doktorandi, vysokoškolskí učitelia a výskumníci sa môžu do 7. marca uchádzať o štipendiá na študijné alebo výskumné pobyty v Egypte. Štipendista neplatí školné a získa štipendium 500 až 600 egyptských libier. Informoval o tom Lukáš Marcin zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

slovakia

left justify in out

Slovenská strana štipendistom hradí cestovné náklady do miesta pobytu a späť a poskytuje príplatok k štipendiu 60 až 120 amerických dolárov na mesiac. Na základe Programu spolupráce v oblasti školstva medzi slovenským ministerstvom školstva a Ministerstvom vysokého školstva a vedeckého výskumu Egyptskej arabskej republiky sa môžu občania SR uchádzať o štipendiá na troj- až päťmesačný študijný pobyt pre študentov, na troj- až päťmesačný výskumný pobyt pre doktorandov, na mesačný jazykový kurz, dvoj- až šesťmesačný výskumný pobyt pre vysokoškolských učiteľov a výskumných pracovníkov.

 

Vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať aj o štipendium na krátkodobý, maximálne desaťdňový výskumný pobyt v Egypte. Na tento sa podávajú žiadosti priebežne počas celého roka, päť mesiacov pred začatím pobytu.

 

Podrobné informácie o podmienkach udelenia štipendia, ako aj o spôsobe podania žiadosti, nájdu záujemcovia na internetovej stránke Slovenskej akademickej informačnej agentúry www.granty.saia.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies