Vyšetrovanie vraždy bratislavského bossa Čongiho ešte nie je ukončené

NETKY.SK • 22 August 2013, 09:36 • 2 min
Vyšetrovanie vraždy bratislavského bossa Čongiho ešte nie je ukončené

BRATISLAVA - Vyšetrovanie vraždy bratislavského bossa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorého zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke ešte nie je ukončené.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovanie ešte nebolo ukončené a naďalej prebieha," povedal pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Potvrdil, že vyšetrovateľ doposiaľ obvinil v tejto veci päť osôb. Obvinenia padli už minulý rok v máji a prípad dozoroval Úrad špeciálnej prokuratúry. Išlo o päť obvinených osôb známych zo slovenského podsvetia - Karol Mello v súčasnosti nachádzajúci sa v Belize, Roland Z. považovaný za člena skupiny sýkorovcov, no s dobrými vzťahmi aj na skupinu piťovcov, údajný šéf nitrianskeho podsvetia Ľuboš Ferus a Viliam Mišenka, ktorý sa skrýval v zahraničí a napokon Štefan B. Ľuboš Ferus je vo väzbe v súvislosti s atentátom na zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru. Rovnako za závažnú trestnú činnosť je vo väzbe aj Viliam Mišenka aj Roland Z., ten za vydieranie.

Minulý rok v máji denník Nový Čas napísal, že policajti pracujú s verziou, že Viliam Mišenka a Ľuboš Ferus zabezpečili peniaze na nákup zbraní a áut. Suma bola naozaj vysoká. Išlo o niekoľko miliónov korún. Strelcami bol Karol Mello a Štefan B. Ako bolo známe už pár dní po vražde, podľa polície si strelci na Čongiho počkali v dodávke zaparkovanej neďaleko pizzerie. Výstrely zo samopalu zazneli, keď nastupoval do pancierového mercedesu. Zomrel na mieste, jeho kamarát bol zranený. Strelcov zaznamenali aj kamery. Hodinu po vražde privolali hasičov k požiaru pri obchvate smerom z Petržalky do Mlynskej doliny. Po zahasení dodávky s ukradnutými českými evidenčnými číslami kriminalisti našli dva samopaly a dve pištole.

Čongi vyrastal v detskom domove. Kariéru začínal ako vekslák a neskôr sa stal vysokopostaveným členom skupiny sýkorovcov. Po smrti Miroslava Sýkoru bol jedným zo štyroch nepísaných bossov skupiny a to s Františkom B., Ladislavom Bališom a Róbertom Lališom Čongi mal údajne dobré styky s bývalými príslušníkmi Slovenskej informačnej služby (SIS) a v skupine sýkorovcov mal na starosti financie. Jeho smrť je pokladaná za posledný atentát na bossa starej gardy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies