Výbuch na mierovom pochode v Charkove zabil troch ľudí

NETKY.SK • 22 Február 2015, 14:37 • 2 min
Výbuch na mierovom pochode v Charkove zabil troch ľudí

CHARKOV - Traja ľudia zahynuli a viac ako desať utrpelo zranenia pri explózii, ku ktorej došlo dnes v ukrajinskom meste Charkov počas zhromaždenia na podporu jednoty Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra UNIAN s odvolaním sa na tlačovú službu mestského zastupiteľstva.
      

Jeden z očitých svedkov agentúre UNIAN povedal, že explózia nastala okolo 13.15 h (miestneho času, 12.15 h SEČ) v blízkosti Paláca športu, keď sa účastníci akcie presúvali do centra mesta.
      

Podľa iných očitých svedkov výbuch spôsobil s najväčšou pravdepodobnosťou granát, ktorý niekto vyhodil z auta prechádzajúceho okolo čela sprievodu.
      

Medzi zranenými je aj policajt, uviedlo ukrajinské ministerstva vnútra, ktoré začalo okolnosti výbuchu vyšetrovať pre podozrenie zo spáchania teroristického činu.
      

Aj napriek incidentu pokračoval v Charkove pochod na uctenie si pamiatky vojakov padlých počas protiteroristickej operácie na východe Ukrajiny. Jeho súčasťou je i spomienková bohoslužba za účasti predstaviteľov pravoslávnej, katolíckej a protestantskej cirkvi a moslimských duchovných.
      

Charkov sa nachádza viac ako 200 kilometrov od frontovej línie, kde proruskí povstalci bojujú s vládnymi silami. Je jedným z miest, kde sa dnes konajú pochody pri príležitosti prvého výročia zosadenia bývalého prezidenta Viktora Janukovyča.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies