Zamestnanci spoločnosti Google bojujú proti klimatickým zmenám

NETKY.SK • 5 November 2019, 17:30 • 2 min
Zamestnanci spoločnosti Google bojujú proti klimatickým zmenám

SAN FRANCISCO - Zamestnanci žiadajú spoločnosť Google, aby pripravila plán na dosiahnutie nulových emisií do roku 2030. Na online petícii, ktorú zverejnili v pondelok, sa nachádza viac ako tisíc podpisov.

slovakia

left justify in out

Skupina viac ako 1000 zamestnancov spoločnosti Google podpísalo online petíciu. Žiadajú svojho zamestnávateľa, aby postúpil kroky na zníženie emisií firmy na nulu a tiež znížiť svoju klimatickú stopu.

 

img

 

Pracovníci takisto vyzvali vedenie, aby odmietlo zmluvy, ktoré by podporovali ťažbu fosílnych palív, aby sa vyhli spolupráci s firmami zapojenými do utláčania migrantov a aby nefinancovalo politikov, ktorí negujú existenciu klimatických zmien.
 

„V deň globálneho klimatického štrajku (generálny riaditeľ spoločnosti Google Sundar Pichai) reagoval na naše žiadosti tvrdením, že dosiahnutie nulových emisií do roku 2030„ zapadá do časového rozmedzia, v ktorom chce spoločnosť tieto ciele dosiahnuť, ““, vyjadril sa Google technik Ike McCreery v e-maile pre spoločnosť Fast Company. „Od spoločnosti Google potrebujeme komplexný klimatický plán zahŕňajúci všetky štyri požiadavky.“

 

img

 

Zamestnanci spoločností Amazon a Microsoft už takisto požiadali predstaviteľov firiem, aby spravili kroky podporujúce boj proti klimatickým zmenám. V septembri sa zúčastnili aj na klimatických pochodoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies