Všetkých diplomatov unesených v Líbyi prepustili a vrátili sa domov

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 13:35 • 2 min
Všetkých diplomatov unesených v Líbyi prepustili a vrátili sa domov

TUNIS - Všetkých desiatich pracovníkov tuniského veľvyslanectva, ktorých pred týždňom uniesli v Líbyi, už prepustili a vrátili sa domov. Pre agentúru Reuters to dnes potvrdilo tuniské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zároveň oznámilo, že Tunisko uzatvorí svoj konzulát v líbyjskej metropole Tripolis, kde sídli medzinárodne neuznaná líbyjská vláda a parlament. 
Neznámi ozbrojenci zaútočili pred týždňom na tuniský konzulát v Tripolise a zajali desiatich tuniských diplomatov. Troch z nich prepustili už v stredu. 
Rezort diplomacie neposkytol bližšie informácie o tom, ako prebehlo rokovanie s ozbrojencami o prepustení diplomatov. K zodpovednosti za incident sa dosiaľ neprihlásila žiadna militantná skupina. 


Prepustenie zajatých diplomatov prišlo krátko po tom, ako tuniský súd rozhodol o vydaní zadržiavanej osoby pôvodom z Líbye, ktorá čelila obvineniam z terorizmu. Muž je členom frakcie Líbyjský úsvit, združujúcej rôzne ozbrojené skupiny, ktorá prevzala kontrolu nad Tripolisom a prinútila medzinárodne uznanú vládu presunúť svoje pôsobisko do Tobruku na východe krajiny. 


V Líbyi už od vlaňajška paralelne fungujú dve vlády a dva parlamenty, medzi ktorými fakticky prebieha ozbrojený konflikt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies