Gröhling zachránil leto tisíckam deťom! COVID testy pred nástupom do táborov budú preplatené!

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 16:04 • 2 min
Gröhling zachránil leto tisíckam deťom! COVID testy pred nástupom do táborov budú preplatené!

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR bude preplácať RT-PCR testy, ktoré deti potrebujú pri nástupe do tábora. Informoval o tom po vláde šéf rezortu Branislav Gröhling (SaS).

slovakia

left justify in out

Zo strany epidemiológov tak naďalej ostáva podmienka negatívneho RT-PCR testu pre deti od desať rokov. Rodičia by podľa Gröhlinga tým pádom nemali mať žiadne náklady s testovaním. Zároveň podotkol, že nebude rozdiel medzi denným a týždenným táborom a dieťa bude potrebovať test iba pri nástupe.

 

img


Minister uviedol, že šéf rezortu zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) pracuje na úprave systému na PCR testy. 

 

"Bude to normálny systém, tak ako je teraz cez korona.gov.sk, kde sa prihlasujete na PCR test. Tam, kde sa uvádza, že máte zvýšenú teplotu či ste prišli zo zahraničia, bude samostatná kolónka 'tábory'. Pôjdete na test, ten vám príde SMS-kou, a to potom prepošlete," vysvetlil.

 

img

 

Rodičia budú mať istotu, že výsledok príde na čas, keďže výsledky testovania podľa neho prichádzajú teraz veľmi rýchlo a tiež časová hranica bude určená tak, aby neboli s týmto problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies