Vrah vojaka Rigbyho sa odvolal proti doživotnému trestu

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 18:16 • 2 min
Vrah vojaka Rigbyho sa odvolal proti doživotnému trestu

LONDÝN - Extrémista inšpirovaný al-Káidou, ktorého odsúdili za surovú vraždu britského vojaka Leeho Rigbyho, sa odvolal proti doživotnému trestu väzenia bez možnosti predčasného prepustenia.

slovakia

left justify in out

Michael Adebolajo dnes podľa justičnej kancelárie požiadal o povolenie na odvolanie sa proti rozsudku. Proti svojmu odsúdeniu už podal samostatné odvolanie.
     

O oprávnenosti Adebolajových námietok rozhodne sudca. Adebolaja odsúdili vo februári spolu s ďalším mužom za vraždu britského vojaka Leeho Rigbyho, ktorého dosekali v máji na ulici v Londýne neďaleko jeho kasární.
     

Adebolajo sa priznal k vražde, ale podľa vlastných slov sa cíti nevinný, pretože bol "Alahovým vojakom" zapojeným vo vojne. Sudca Nigel Sweeney pri vynášaní rozsudku povedal, že Adebolajo nemá "žiadnu skutočnú nádej na napravenie", doplnila agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies