Vrah Borisa Nemcova sa vyhol doživotiu za mrežami

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 13:27 • 2 min
Vrah Borisa Nemcova sa vyhol doživotiu za mrežami

MOSKVA - Muž usvedčený z vraždy ruského opozičného lídra Borisa Nemcova pôjde na 20 rokov za mreže. Rozhodol o tom vo štvrtok moskovský súd.

slovakia

left justify in out

Prokurátori pritom v stredu žiadali pre Zaura Dadajeva doživotie. Zatiaľ nie je jasné, prečo sa sudca rozhodol pre kratší trest. Ďalším štyrom mužom usvedčeným v súvislosti s vraždou udelil tresty v rozpätí od 11 do 19 rokov.

Nemcova, popredného kritika prezidenta Vladimira Putina, zastrelili neskoro v noci v roku 2015, keď prechádzal cez most neďaleko Kremľa. Jeho vražda vyvolala medzi ruskou opozíciou vlnu rozhorčenia. Dadajev je bývalým členom bezpečnostných síl čečenského vodcu Razmana Kadyrova, Putinovho úzkeho spojenca. Nemcovovi stúpenci predtým kritizovali vyšetrovateľov za to, že nebrali do úvahy možnú rolu, ktorú v prípade vraždy zohral Kadyrov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies