Vonnová má roztrhnuté väzy v kolene a zlomenú holennú kosť

NETKY.SK • 6 Február 2013, 07:57 • 2 min
Vonnová má roztrhnuté väzy v kolene a zlomenú holennú kosť

Vonnová má roztrhnuté väzy v kolene a zlomenú holennú kosť

slovakia

left justify in out

img

Podľa Reuters Vonnovú počuli ležiacu na svahu kričať od bolesti a prvá diagnóza znela na poškodené pravé koleno.

 Počas úvodného super-G na 42. MS v alpských disciplínach v rakúskom Schladmingu mala ťažký pád Američanka Lindsey Vonnová, ktorú museli prepraviť na kliniku vrtuľníkom. Hoci prvotné informácie naznačovali, že zranenie nebude vážneho charakteru, neskoršie vyšetrenia odhalili, že zjazdárska hviezda má pretrhnuté krížne väzy v pravom kolene a zlomenú vrchnú časť holennej kosti. Pre Vonnovú sa tak predčasne skončil nielen šampionát, ale celá zimná sezóna.

"Podľa hlavného lekára tímu Kylea Wilkensa bude Vonnová pauzovať do konca sezóny, no mala by sa stihnúť uzdraviť pred štartom ročníka 2013/2014 a nemala by chýbať ani na zimných olympijských hrách 2014 v Soči," uviedlo vedenie americkej výpravy v oficiálnom vyhlásení, ktoré citovala agentúra dpa.

Už po prvých bránkach majstrovského super-G bolo zrejmé, že zjazdárska šampiónka nie je vo svojej koži, snažila sa síce tradične dravo atakovať bránky, ale po prvom prekrížení lyží aj medzičas naznačil, že to nemusí stačiť ani len na medailu. Prišlo ďalšie zaváhanie, Vonnová to v nasadení do oblúka prehnala a na skoku ju to vymrštilo do nepríjemného pádu v krkolomnej polohe.

Po páde kričala zjazdárka od bolesti, po poskytnutí prvej pomoci ju na svahu zastabilizovali a nasledoval prevoz do nemocnice. Tú Vonnová ešte v utorok opustila a špecializovanému zákroku sa podrobila inde.

Celý súťažný úvod šampionátu negatívne poznamenalo aj počasie. Pre hmlu v strednej časti svahu štart presúvali po štvrťhodinách od 11.00 na 14.30 a to ju po pár pretekárkach ešte prerušili pre úraz organizátora na trati. Pri pošmyknutí si zlomil nos, utrpel silný otras mozgu a musel pre neho tiež prísť vrtuľník.

Zdroj: TASR


{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded{amp}v=jNv7jmljWJk"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies