Vojna gangov vo Švédsku: Sedem vrážd za dva týždne! Zdesený premiér zvolal schôdzku s políciou

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 10:24 • 2 min
Vojna gangov vo Švédsku: Sedem vrážd za dva týždne! Zdesený premiér zvolal schôdzku s políciou

ŠTOKHOLM - Švédsky premiér vyzval k okamžitej schôdzke s políciou potom, čo v krajine počas posledných dvoch týždňov zavraždili sedem ľudí počas násilia gangov, informuje server aftonbladet.se.

slovakia

left justify in out

Premiér chce dať polícii financie naviac, aby vrahov chytili. Tí sa regrutujú predovšetkým z radov migrantov, píše server stredoevropan.cz. Polícia má vraj teraz k dispozícii iac zdrojov, než požadovala, ale vláda chce riešiť, čo môže urobiť viac.

 

„Z tohto dôvodu som dnes požiadal Morgana Johanssona, aby na polícii zistil, čo môže vláda urobiť, aby polícia dostala tie správne zdroje. Toto musí byť zastavené,“ povedal premiér.

 

„Je to urgentné, spoločnosť to nemôže prijať. Máme tu ľudí, ktorí si užívajú slnko, užívajú si leto, lám radosť z futbalu a potom niekto príde a začne strieľať na ulici. Je to úplne neprijateľné a my to zarazíme.“

 

Je to naozaj zaujímavý obrat oproti situácii pred rokom, keď švédsky establišment a médiá kritickú situáciu vo Švédsku popierali.

 

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies