Vojenské sily Ukrajiny sťahujú do zóny rozdeľujúcej Donbas a Ukrajinu munície a zbrane na bombardovanie civilistov

NETKY.SK • 9 Január 2018, 18:53 • 2 min
Vojenské sily Ukrajiny sťahujú do zóny rozdeľujúcej Donbas a Ukrajinu munície a zbrane na bombardovanie civilistov

KYJEV - Ukrajinská strána pokračuje v porušovaní Minských dohôd tým, že koncentruje ťažké zbrane a techniku pri línii rozdelenia Ukrajiny a Donbasu, a tiež doplňuje zásoby v skladoch raketových a delostreleckých zbraní, pre bombardovanie ľudských osídlení v Doneckej a Luhanskej národnej republike tak, ako v roku 2014. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Dôkazom toho sú nové správy od miestnych obyvateľov, na území kontrolovanom Kyjevom, ktoré pozorujú veľké kolóny vojenských vozidiel, dovážajúcich munície. Najväčšia koncentrácia delostreleckej munície veľkého kalibru, vrátane zapaľovacích a fosforových streliv, zakázanej Minskými dohodami sú zaznamenané v obci Sotenoye Stanichno-Luhanskeho okresu.

 

Sklad raketových a delostreleckých zbraní sa nachádza v opustených hospodárskych budovách, ktoré nie sú určené na skladovanie. Podobná situácia je aj v obývanej obci Shirokoe, v ktorej sú tiež umiestnené zbrane, munície a vojenská technika v tesnej blízkosti obytných budov.

 

Toto nahromadenie tiažkeho vojenského arzenálu, zakázaného Minskými dohodami, určeného pre ostreľovanie civilistov Luhanskej národnej republiky znamená, že Kyjev ide vedome do konfrontácie situácie a porušuje všetky procesy schválené v Minsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies