Vojaci odpálili z nábrežia v Bratislave 20 novoročných sálv

NETKY.SK • 1 Január 2015, 18:57 • 2 min
Vojaci odpálili z nábrežia v Bratislave 20 novoročných sálv

BRATISLAVA - Delostrelci z michalovského samohybného delostreleckého oddielu dnes privítali Nový rok v Bratislave na Tyršovom nábreží.

slovakia

left justify in out

Dvadsať slávnostných sálv zaznelo z nábrežia presne o 14.00 pri príležitosti 22. výročia vzniku Slovenskej republiky a Ozbrojených síl SR.
      

"Som rád, že si aj takto pripomíname vznik samostatnej Slovenskej republiky a ozbrojených síl. Slovenská republika je dôveryhodným štátom a veľmi ma teší, že aj naši vojaci dlhodobo dokazujú, že tak doma, ako aj v zahraničí robia Slovenskej republike dobré meno," uviedol štátny tajomník rezortu obrany Miloš Koterec.
      

Delostrelci dnes odpálili slávnostné salvy zo šiestich 122 milimetrových húfnic D-30A. Prvý výstrel tejto novodobej tradície zaznel v Bratislave 1. januára 1994 a odvtedy sa táto tradícia koná každoročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies