Vo Volkswagene Slovakia obnovili kolektívne vyjednávanie o platoch

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 16:42 • 2 min
Vo Volkswagene Slovakia obnovili kolektívne vyjednávanie o platoch

BRATISLAVA - Kolektívne vyjednávanie o pracovných a platových podmienkach zamestnancov v automobilke Volkswagen Slovakia po dvojmesačnom prerušení opäť obnovili. Umožnilo to predbežné stanovisko rozhodcu Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo v spore medzi dvomi odborovými organizáciami - Modernými odbormi Volkswagen a Základnou organizáciou odborového zväzu KOVO rozhodovalo o tom, ktorá organizácia má oprávnenie zastupovať zamestnancov pri vyjednávaní o kolektívnej zmluve pre tento rok.

 

Ako informoval predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský, podľa predbežného stanoviska sú touto organizáciou Moderné odbory Volkswagen.

„Vždy sme hovorili, že Moderné odbory Volkswagen sú jednoznačne väčšinovými odbormi v podniku. To, že niekto nechcel akceptovať realitu, nás zastavilo v rokovaniach, čo bolo samozrejme na škodu zamestnancov. Ideme opäť rokovať, a to je dnes pre ľudí v podniku podstatné,“ uviedol Smolinský. Moderné odbory Volkswagen sa podľa neho chcú sústrediť na vyrokovanie maximálneho možného zlepšenia podmienok zamestnancov, a to najmä v otázke zvyšovania platov zamestnancov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies