Vo vestibule rezortu diplomacie znovu inštalujú kubánsku štátnu zástavu

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 07:02 • 2 min
Vo vestibule rezortu diplomacie znovu inštalujú kubánsku štátnu zástavu

WASHINGTON - Kubánska štátna zástava už čoskoro opäť zaujme čestné miesto vo vestibule amerického ministerstva zahraničných vecí. Pripojí sa tak k ostatným krajinám, s ktorými USA udržiavajú diplomatické styky, informovala v piatok agentúra AP, citujúc hovorcu príslušného vládneho rezortu.

slovakia

left justify in out

Zástava bude znovu inštalovaná v pondelok ráno pred slávnostným podujatím pri príležitosti obnovenia kubánskej ambasády vo Washingtone a opätovného nastolenia plnohodnotných diplomatických väzieb medzi oboma krajinami. Vo vestibule ministerstva sa nachádza vyše 150 štátnych zástav zoradených v abecednom poradí.

 

Neskôr v priebehu pondelka sa šéf americkej diplomacie John Kerry stretne na pôde predmetného ministerstva so svojím kubánskym náprotivkom Brunom Rodríguezom, s ktorým následne absolvuje spoločnú tlačovú konferenciu, uviedol hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí John Kirby.

 

Rodríguez pricestoval do metropoly USA povýšiť konzulát Kuby na plnohodnotné veľvyslanectvo. Americký konzulát v Havane sa takisto stane ambasádou s plnou kvalifikáciou, hoci úradníci tu začnú pracovať až začiatkom augusta.

Spojené štáty zmrazili svoje diplomatické vzťahy s Kubou v roku 1961, pričom nijaký kubánsky minister zahraničných vecí odvtedy nenavštívil vládny úrad americkej diplomacie vo Washingtone. Americký prezident Barack Obama a kubánsky vodca Raúl Castro koncom vlaňajška ohlásili normalizáciu vzťahov medzi svojimi krajinami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies