Vo Francúzsku zmarili tento rok prípravu dvoch teroristických útokov

NETKY.SK • 25 Február 2018, 13:59 • 2 min
Vo Francúzsku zmarili tento rok prípravu dvoch teroristických útokov

PARÍŽ - Francúzske bezpečnostné zložky zmarili od začiatku tohto roka dva teroristické útoky, oznámil v nedeľu minister vnútra Gérard Collomb.

slovakia

left justify in out

Vo vysielaní rozhlasovej stanice Europe 1 spresnil, že jeden z pripravovaných atentátov bol zameraný proti veľkého športovému centru a druhý proti príslušníkom armády.

 

V oboch prípadoch plány útokov "neboli úplne dokončené", dodal Collomb s tým, že k ním malo dôjsť na juhu a na západe Francúzska. Pri vyšetrovaní zadržali a umiestnili do väzby viacero podozrivých, ktorí boli známi radikalizáciou. Bližšie podrobnosti minister neposkytol.

 

Francúzska vláda predstavila v piatok rozsiahly nový program boja proti radikalizácii v čase, keď sa francúzski džihádisti vracajú z bojísk v Sýrii a Iraku a keď sa rozrastá zoznam sledovaných osôb, u ktorých sa objavujú rizikové signály, píše agentúra AP.

 

Plán zahŕňajúci 60 opatrení kladie dôraz na prevenciu a je zacielený predovšetkým na snahy zachytiť náznaky hrozby vnútri spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies