Vo firme Matovičovcov je razia: Polícia si prišla po účtovníctvo!

NETKY.SK • 12 August 2015, 17:09 • 2 min
Vo firme Matovičovcov je razia: Polícia si prišla po účtovníctvo!

BRATISLAVA/TRNAVA - Polícia pri prehliadke firmy manželky lídra OĽaNO Igora Matoviča v Trnave konala podľa politika nad rámec pokynov prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Matovič dnes na tlačovej besede, prokurátor polícii kázal, že má vyhotoviť kópie z účtovníctva. „Zobrala však server a celá firma s 2 000 ľuďmi stojí. Ľudia mali dostať v piatok výplaty, žiaľ, nedostanú ich, pretože polícia zobrala server. Povedali nám, že to vrátia do 90 dní. Pred tlačovou besedou povedali, že si spravia kópie a server možno dnes vrátia,“ uviedol Matovič, ktorý tvrdí, že ho skorumpovaní hajzli nezlomia. Podľa neho firma regionPRESS nikdy neporušila zákon. Matovič zároveň poznamenal, že s firmou oficiálne nemá nič spoločné, ale je to rodinná firma, ktorú založil a je hrdý, že funguje devätnásty rok. Orgány činné v trestnom konaní vyzval, aby neprekračovali svoje právomoci.


Podľa Matoviča dnešný zásah polície je zákon o oznamovateľoch korupcie v praxi. „Ja som korupciu verejne oznámil, a firma, ktorá nechcela prevziať peniaze na čierno, nabehne do nej komando (podľa Matoviča chcel Radoslav Procházka platiť za inzerciu mimo oficiálneho účtovníctva – poznámka SITA). Polícia si zoberie server a spôsobí kolaps firmy, lebo policajt konal nad rámec toho, čo mohol,“ vyhlásil Matovič. 


Matovič pripomenul, že jeho bývalá firma bola obviňovaná, že okradla štát za dovoz rotačky zo zahraničia. „Neokradol som štát o DPH ani o clo tým, že sme rotačku pred dovozom rozobrali, ale tradovalo sa to. Potvrdilo to aj daňové riaditeľstvo, že dovoz rotačky bol v súlade so zákonom,“ konštatoval. Zároveň konštatoval, že OĽaNO ušetrilo približne 1,5 milióna eur v porovnaní s tým, ak by objednávali reklamu za štandardných podmienok. „Netunelujem stranu v prospech našej rodinnej firmy,“ povedal. 


Podľa koaličného partnera OĽaNO lídra Nova Daniela Lipšica sa týmto začína zastrašovanie, pretože niekto má strach. „OĽaNO ani NOVA nie sú financované oligarchami. Preto treba kampaň proti nám. Moji spolupracovníci boli škandalizovaní a kriminalizovaní. Treba mať gule ísť proti vplyvným v tejto krajine aj za cenu škandalizácie,“ zdôraznil. 

 

 

img

 

Sprava: Líder OĽaNO Igor Matovič a predseda strany NOVA Daniel Lipšic počas tlačovej besedy na tému: Kampaň sa začala. Ako zneužiť prokuratúru na diskreditáciu súpera. 

 


Polícia dnes ráno navštívila sídlo firmy manželky poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča regionPRESS na Študentskej ulici v Trnave. Razia údajne súvisela s kauzou nahrávky so šéfom Siete Radoslavom Procházkom. Agentúre SITA to dnes potvrdili viacerí zamestnanci spoločnosti. Policajti boli podľa nich v civilnom oblečení a správali sa korektne. Podľa informácií SITA išlo o policajtov z Národnej kriminálnej agentúry, ktorí si prišli po účtovné doklady, ktoré im spoločnosť odmietla vydať. Majiteľka spoločnosti Pavlína Matovičová nebola vo firme prítomná, rovnako ani konateľ Radoslav Gloznek, ktorý je na dovolenke v zahraničí. Igor Matovič svoj podiel v spoločnosti pred vstupom do politiky previedol na manželku, k vydavateľstvu schránkových regionálnych novín sa však hlási a hovorí o ňom ako o rodinnej firme. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies