Vo finále mužského turnaja sa stretne Brazília s Mexikom

NETKY.SK • 8 August 2012, 06:23 • 2 min
 Vo finále mužského turnaja sa stretne Brazília s Mexikom

Vo finále mužského turnaja sa stretne Brazília s Mexikom - Futbal Futbalisti Mexika a Brazílie sa stretnú vo finále mužského olympijského turnaja. V semifinále na londýnskom štadióne Wembley Mexičania zdolali Japonsko 3 1 a favorizovaná Brazília v Manches

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Mexika a Brazílie sa stretnú vo finále mužského olympijského turnaja. V semifinále na londýnskom štadióne Wembley Mexičania zdolali Japonsko 3:1 a favorizovaná Brazília v Manchesteri vyhrala nad Kórejskou repubikou hladko 3:0.
      Brazílčania sa dostali do boja o zlato po dlhých 24 rokoch aj zásluhou dvoch zásahov Leandra Damiaoa v druhom polčase. "Kanárikov" dostal do vedenia defenzívny stredopoliar Romulo v 38. minúte a v druhom dejstve si postup poistili. V Pekingu pred štyrmi rokmi brala Brazília bronz.
      Historický prvý postup Mexičanov do finále OH sa nerodil ľahko, keď ich súper viedol už v 12. minúte. Marco Fabian a Oribe Peralta ale otočili skóre a výsledok pečatil v nadstavenom čase Javier Cortes.
      "Máme už isté striebro, ale chceme zlato," povedal kouč víťazov Fernando Luis Tena. "Sme futbalový národ, dnes sa musí doma poriadne oslavovať." Doteraz najlepším výsledkom futbalistov Mexika na OH bola prehra v súboji o tretie miesto s Japonskom na domácich hrách v roku 1968.
      Japonský tréner Takaši Sekizuka smútil: "Začali sme dobre, ale potom sme sa prestali hýbať. Sme veľmi sklamaní, ale musíme sa z toho čo najskôr dostať a pripraviť sa na ďalší duel."
      
      muži - semifinále:
      Mexiko - Japonsko 3:1 (1:1)
      Góly: 31. Fabian, 65. Peralta, 90.+3 Cortes - 12. Ocu
      Brazília - Kórejská republika 3:0 (1:0)
      Góly: 38. Romulo, 57. a 64. Leandro Damiao

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies