Vládny program ľudskoprávnym výborom neprešiel, chýbali koaliční poslanci

NETKY.SK • 4 August 2010, 07:13 • 2 min
Vládny program ľudskoprávnym výborom neprešiel, chýbali koaliční poslanci

Vládny program ľudskoprávnym výborom neprešiel, chýbali koaliční poslanci

slovakia

left justify in out

Nedostatok koaličných poslancov na dnešnom zasadnutí Výboru Národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny spôsobil, že Programové vyhlásenie vlády SR výbor neodobril a neprijal ani platné uznesenie. Napriek tomu, že na začiatku rokovania mali vládni zákonodarcovia prevahu o jedného člena, oneskorený príchod Pavla Pašku (Smer-SD) spôsobil vyrovnanie pomeru síl.
      Zabrániť hlasovaniu o programovom vyhlásení, ktoré predniesol vicepremiér Rudolf Chmel (Most-Híd), sa v takejto situácii  pokúsil Peter Zajac (Most-Híd). Keďže svoju požiadavku predostrel až potom, ako predsedníčka výboru Anna Belousovová spustila hlasovanie, neuspel. "Momentálne zasadá viacero výborov naraz a niektorí koaliční poslanci sú členmi aj iných výborov. Navrhol som počkať s hlasovaním, aj kvôli korektnosti, lebo boli neprítomní nie vlastnou vinou. Nestalo sa, možno že to bude charakterizovať prácu tohto výboru," poznamenal Zajac. Z týchto dôvodov štvorica vládnych poslancov odmietla hlasovať.
      Opoziční zástupcovia aj napriek tomu, že majú voči programovému vyhláseniu výhrady, v rozprave na zasadnutí výboru nevystúpili. "Pre klub Smeru-SD je dôležité plénum NR SR, a tam od zajtra začneme prezentovať všetky naše postoje," vysvetlil Paška. On sám je pripravený v stredu (8.2.) v snemovni aj k ľudskoprávnej tematike vystúpiť.
      Na margo chýbajúcich vládnych poslancov podotkol, že koalícia sa musí naučiť procedúry a prečítať si rokovací poriadok. "Mali by si prestať myslieť, že emócie sú to najdôležitejšie, čo hýbe touto krajinou," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies