Vládnucu stranu Fidesz podporuje vyše polovica maďarských voličov

NETKY.SK • 10 December 2015, 10:24 • 2 min
Vládnucu stranu Fidesz podporuje vyše polovica maďarských voličov

BUDAPEŠŤ- Vyše polovica rozhodnutých maďarských voličov by volila vládnucu stranu Fidesz, vyplýva z dnes zverejnených výsledkov prieskumu verejnej mienky inštitútu Medián.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera Hvg.hu doposiaľ žiadna vládnuca strana v Maďarsku nedosiahla takýto dobrý výsledok takmer v polovici svojho volebného obdobia.

 

Fidesz by v prípade, ak by sa voľby konali teraz, podľa Mediánu získal 34 percent hlasov všetkých voličov. Pred druhou najsilnejšou stranou, ktorou je ultrapravicový Jobbik, vedie o 21 percent. Jobbik by volilo 13 percent opýtaných, pričom ultrapravičiari zaznamenali oproti máju trojpercentný pokles preferencií.

 

Druhým najsilnejším opozičným subjektom je Maďarská socialistická strana (MSZP), ktorú v prieskume podporilo sedem percent respondentov, Demokratická koalícia (DK) dosiahla šesťpercentnú podporu a ochranársku stranu Politika môže byť iná (LMP) by volili dve percentá Maďarov.

 

Posilnenie Fideszu vplyvom migračnej krízy namerali aj prieskumy iných inštitútov. Vládnuca strana po vlaňajších korupčných kauzách padla preferenciami na historické minimum, kde sa držala až do jari 2015.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) gon

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies