Vládnuca PO tesne obhájila víťazstvo v Poľsku: PO i PiS majú v EP po 19 kresiel

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 09:03 • 2 min
Vládnuca PO tesne obhájila víťazstvo v Poľsku: PO i PiS majú v EP po 19 kresiel

VARŠAVA - Poľská vládnuca Občianska platforma (PO) mala podľa konečných výsledkov vo voľbách do Európskeho parlamentu iba tesný náskok pred opozičnou stranou Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslawa Kaczynského, v EP budú mať obe po 19 poslancov, informovala v pondelok neskoro večer volebná komisia.

slovakia

left justify in out

Konečné výsledky tak otočili poradie, aké komisia oznámila počas dňa po sčítaní hlasov z 91 percent volebných okrskov.
      

Agentúra Reuters uviedla, že PO premiéra Donalda Tuska získala 32,1 percenta hlasov a PiS 31,8 percenta. Postkomunistický Zväz demokratickej ľavice (SLD) podporilo 9,4 percenta voličov (5 poslancov) a koaličného partnera PO - Poľskú ľudovú stranu (PSL) 6,8 percenta (4 poslanci).
      

Množstvo hlasov dali voliči euroskeptickej Novej pravici Janusza Korwina-Mikkeho (KNP), podobne ako iný euroskeptickým stranám v Európskej únii. Celkove skončila v Poľsku na štvrtom mieste so ziskom 7,2 percenta hlasov a v EP bude mať štyroch poslancov.
      

Poľsko má v EP 51 kresiel, ktoré obsadí päť politických strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies