Vladimir Putin prijme Netanjahua: Budú hovoriť o blízkovýchodnej dohode

NETKY.SK • 29 Január 2018, 08:19 • 2 min
Vladimir Putin prijme Netanjahua: Budú hovoriť o blízkovýchodnej dohode

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin prijme v pondelok v Moskve izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

slovakia

left justify in out

Politici sa budú rozprávať najmä o blízkovýchodnom mierovom procese. V citovanom vyhlásení Kremľa sa uvádza, že Putin a Netanjahu predebatujú "pálčivé medzinárodné a regionálne problémy vrátane urovnania na Blízkom východe a situácie v Sýrii".

 

Putin má o dva týždne na programe aj stretnutie s palestínskym lídrom Mahmúdom Abbásom, pričom má v rámci blízkovýchodného konfliktu ambíciu zhostiť sa úlohy sprostredkovateľa medzi palestínskymi a izraelskými predstaviteľmi. Rusko si udržiava nadštandardné vzťahy s Izraelom, ale i s vedúcimi predstaviteľmi súperiacich regionálnych mocností vrátane sýrskej vlády.

 

V čase návštevy izraelského lídra v Moskve sa v Soči, meste ležiacom na pobreží Čierneho mora, uskutočnia pod taktovkou Ruska prvé priame mierové rokovania medzi predstaviteľmi sýrskej vlády a tamojšej opozície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies