VLÁDA: Zavedenie mýta a znížený dopyt spôsobili zánik 400 autodopravcov

NETKY.SK • 9 Február 2011, 13:12 • 2 min
VLÁDA: Zavedenie mýta a znížený dopyt spôsobili zánik 400 autodopravcov

VLÁDA: Zavedenie mýta a znížený dopyt spôsobili zánik 400 autodopravcov

slovakia

left justify in out

img

Zavedenie mýtneho a znížený dopyt kvôli kríze spôsobili zánik 400 autodopravcov s 3000 autami. Vyplýva to zo Správy o situácii autodopravcov na Slovensku, o prehodnocovaní dopadov mýta na dopravcov a podmienok fungovania výberu mýta, ktorú dnes vzala na vedomie vláda.
      "MDVaRR v spolupráci s Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) identifikovalo niektoré dopady na platiteľov mýta, ktoré mohli vyplynúť z fungovania systému elektronického výberu mýta. Na základe doterajších analýz sa domnievame, že dopady na platiteľov mýta, teda dopravcov, sú akceptovateľné," konštatuje rezort v materiáli.
      NDS sa podľa ministerstva snažila informovať dopravcov vopred a vytvoriť im tak časový priestor na elimináciu týchto potenciálnych dosahov. "Skutočné dopady na dopravcov je možné posudzovať len individuálne a v kontexte všetkých faktorov, ktoré na jednotlivých dopravcov pôsobili," podotýka. Dodáva, že čím lepšie sa dopravca na zavedenie mýta pripravil, tým boli dosahy menšie.
      Dopravcov trápili najmä finančné dosahy, teda zvýšené náklady ich nepremietnutie do konečných cien. Ďalej išlo o časové pôsobenie, teda prestoje na zákazníckych miestach. V neposlednom rade sa sťažovali na komunikačné dosahy, teda neriešenie podnetov, sťažností a reklamácií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies