Vláda vymenuje P.Macha za šéfa ÚVO, ak ho schváli ZMOS a zamestnávatelia

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 11:11 • 2 min
Vláda vymenuje P.Macha za šéfa ÚVO, ak ho schváli ZMOS a zamestnávatelia

Vláda vymenuje P. Macha za šéfa ÚVO, ak ho schváli ZMOS a zamestnávatelia - Politika Pokiaľ opozičného kandidáta na post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Petra Macha odobria samosprávy a zamestnávatelia, kabinet Roberta Fica nebude mať problém s

slovakia

left justify in out

img

Pokiaľ opozičného kandidáta na post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Petra Macha odobria samosprávy a zamestnávatelia, kabinet Roberta Fica nebude mať problém s jeho vymenovaním. "Vláda vymenuje predstaviteľa opozície do funkcie predsedu ÚVO, ak tento nominant bude odsúhlasený zamestnávateľmi a ZMOS-om," konštatoval dnes premiér s tým, že ak sa opozícia dohodla, bude to rešpektovať.
      Očakáva, že zamestnávatelia, ako aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) oznámia, že sú stotožnení so spomínaným kandidátom, keďže podľa jeho slov sú to najmä mestá a obce i zamestnávatelia, ktorí majú v súčasnosti problémy s verejným obstarávaním. "Je preto asi správne, aby tí, čo sa najčastejšie dostávajú do kontaktu s verejným obstarávaním, mohli k tejto téme niečo povedať," povedal Fico. Zároveň vyzval lídra KDH Jána Figeľa, aby s nimi začal rozhovory na túto tému.
      Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) má viesť Kamil Krnáč, ktorého navrhuje SaS. "Je to ich rozhodnutie, tam sme to ničím nepodmieňovali, táto pozícia patrí opozícii, preto ak takýto návrh príde, nevidím teraz dôvod na to, aby sme ho spochybňovali, " reagoval predseda vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies