Vitoliňš komunikoval so Znaroksom na ulici pred halou

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 08:38 • 2 min
Vitoliňš komunikoval so Znaroksom na ulici pred halou

MINSK - Asistent trénera ruskej hokejovej reprezentácie Harijs Vitoliňš sa postavil prvýkrát na lavičku v pozícii jej šéfa a hneď to bolo vo finále svetového šampionátu.

slovakia

left justify in out

Keďže hlavný kouč Olegs Znaroks pre dištanc nemohol do oficiálnych priestorov a do šatne, mužstvo koučoval Vitoliňš a v zápise figuroval v pozícii šéfa lavičky. "Prvý zápas a hneď so ziskom titulu majstra sveta? Nie zlé," žartoval podľa ruských médií po stretnutí Vitoliňš a doplnil: "Je to však výsledok práce celého mužstva."
Rusko vyhralo vo finále nad Fínskom 5:2 a po dvoch rokoch opäť získalo titul majstrov sveta. Vitoliňš bol počas zápasu so Znaroksom v kontakte prostredníctvom jedného z členov realizačného tímu, ktorý komunikoval s hlavným kormidelníkom prostredníctvom mobilného zariadenia. "S Olegom sme však hovorili aj cez prestávky na ulici pred halou," priznal Vitoliňš. 


Finálový šéf ruskej lavičky v druhej tretine zariskoval a pri presilovke piatich proti trom poslal na ľad výhradne útočníkov. Na modrú čiaru sa postavili Jevgenij Malkin s Alexandrom Ovečkinom. "V kluboch hrajú na týchto pozíciách. Chceli sme ich využiť, keďže dokážu skvele rozohrať puk," dodal Vitoliňš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies