Víťazom veľkej série na GP Bratislava CSIO sa stal Francúz Bouhana

NETKY.SK • 10 August 2014, 22:48 • 2 min
Víťazom veľkej série na GP Bratislava CSIO sa stal Francúz Bouhana

BRATISLAVA - Víťazom hlavnej súťaže 49. ročníka medzinárodných jazdeckých pretekov Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava CSIO 3*-Furusiyya FEI Pohár národov sa stal Louis Bouhana z Francúzska na koni Qlandestin Sas. V rozoskakovaní predviedol čistú a najrýchlejšiu jazdu.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že som tu zvíťazil. Môj kôň skákal dnes veľmi dobre. Boli tu výborné podmienky a trať a veľmi dobrá organizácia, s ktorou som veľmi spokojný," povedal víťaz. "Je to moja prvá návšteva v Bratislave a toto je môj najväčší úspech v kariére," dodal.

 

Vo veľkej sérii štartovalo dokopy 60 súťažiacich, pričom do rozoskakovania postúpilo trinásť pretekárov, ktorí v základnej súťaži predviedli čisté jazdy, teda nezhodili ani jednu prekážku. Z kvarteta Slovákov sa medzi nich nedostal ani jeden, pričom najvyššie sa umiestnil Marián Štangel na koni Badarco, ktorý obsadil 47. miesto.

 

Rozhodcovia postavili na rozoskakovanie novú trať s ôsmimi prekážkami, ktorú zvládli bez chyby siedmi pretekári. Bouhana dosiahol najlepší čas 41,82 s, keď o vyše dve sekundy zdolal druhého Švajčiara Wernera Muffa na koni Pollendr (43,86 s). Na tretej priečke skončila Kaitlin Dawnová Campbellová z USA na koni Rocky W (44,08 s).

 

Najlepším domácim jazdcom na 49. ročníku podujatia sa stal Radovan Cibere na koni Dollar Look van't A, ktorý vo Veľkej sérii obsadil 51. miesto a pričinil sa o piatu priečku Slovenska v Pohári národov. "Ak by som mohol hovoriť aj za môjho koňa, tak sme urobili všetko pre to, aby sa nám podujatie vydarilo. S malou dušičkou som dúfal, že sa mi podarí dostať aj do slovenského mužstva v Pohári národov, čo nakoniec vyšlo. Prvé kolo sme zvládli bez chyby, v druhom sme aj mojou vinou spravili jednu. Kôň je veľmi dobrý partner," uviedol Cibere, ktorý sa predstavil prvýkrát v slovenskom tíme v Pohári národov. "Svoje vystúpenie musím hodnotiť na jednotku s hviezdičkou. Aj keď som už raz štartoval v hlavnej súťaži na Grand Prix, toto bola moja premiéra v Pohári národov. Som spokojný," povedal pre TASR.

Výsledky - Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava CSIO 3*-Furusiyya FEI Pohár národov - finále Veľkej série:
1. Louis Bouhana (Fr.) na koni Qlandestin Sas 41,82 (0 tr. b), 2. Werner Muff (Švaj.) - Pollendr 43,82 (0), 3. Kaitlin Dawnová Campbellová (USA) - Rocky W 44,08 (0), 4. Anna-Julia Kontiová (Fín.) - Fardon 45,41, 5. Heiko Schmidt (Nem.) - Chap 47 46,20 (0), 6. Jiří Hruška (ČR) - Aristo Z 47,39 (0), ... 47. Marián Štangel - Badarco 102,16 (14), 49. Norbert Folkmer - Atos-H 93,36 (16), 51. Radovan Cibere - Dollar Look van't A 95,83 (16), Ján Cigan (všetci SR) nedokončil



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies