Viedeň: S dvoma mužmi vo vybuchnutom BMW ktosi skoncoval

NETKY.SK • 16 Január 2014, 19:05 • 2 min
Viedeň: S dvoma mužmi vo vybuchnutom BMW ktosi skoncoval

VIEDEŇ - Rakúski kriminalisti môžu takmer úplne vylúčiť teóriu o vražde a následnej samovražde v súvislosti s výbuchom v motorovom vozidle typu BMW vo viedenskej štvrti Ottakring, po ktorom sa v noci na sobotu 11. januára našli telá dvoch mŕtvych mužov. Nové poznatky vyšetrovateľov, ako o tom dnes informovali policajné zdroje, totiž naznačujú, že za činom stojí jedna alebo viacero ďalších osôb, ktoré sú v súčasnosti na úteku. Informovali o tom tlačová agentúra APA i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Miesto nálezu oboch zosnulých bolo aj miestom činu. Strelec alebo viacerí strelci, ktorí troma výstrelmi smrteľne zranili jedného z dvojice mužov, 45-ročného Rakúšana, sa v čase spáchania zločinu nachádzali v motorovom vozidle. Druhou obeťou je 57-ročný nemecký občan, ktorý však zomrel na následky explózie ručného granátu.

Pravdepodobnú vražednú zbraň - revolver, v ktorom zostávajú vystrelené náboje - sa zatiaľ nepodarilo nájsť. Polícia nezverejnila ani jej kaliber. Stopercentne zatiaľ nie je známy ani typ ručného granátu, ktorý explodoval, ani pôvodný obsah, respektíve určenie viacerých prázdnych kanistrov, ktoré sa našli v batožinovom priestore automobilu.

Polícia, ktorá sa dnes pokúšala o rekonštrukciu samotného priebehu udalostí z inkriminovanej noci, zatiaľ nemá žiadne indície o identite páchateľa alebo páchateľov ani žiadnu stopu. Platí to napriek tomu, že viacero ľudí poskytlo svedectvá, všetci však iba zaregistrovali výbuch ušami, očití svedkovia činu zatiaľ polícii nie sú známi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies