Videoton FC - Slovan Bratislava 0:0 v odvete 2. predkola

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 07:25 • 2 min
Videoton FC - Slovan Bratislava 0:0 v odvete 2. predkola

Videoton FC - Slovan Bratislava 0 0 v odvete 2. predkola - Futbal Futbalisti Slovana Bratislava vypadli vo štvrtok v 2.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Slovana Bratislava vypadli vo štvrtok v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013. Na pôde maďarského vicemajstra Videoton FC remizovali bez gólov a po remíze 1:1 spred týždňa na Pasienkoch nepostúpili do 3. predkola.
      Zverenci trénera Vladimíra Weissa tak napodobnili osud majstrovskej Žiliny a FK Senice, v pohárovej Európe má Slovensko v ďalšej fázy zastúpenie už iba v podobe Spartaka Trnava. Ďalej idú zverenci portugalského kouča Paula Sousu, ktorých čaká v ďalšej fáze belgický KAA Gent.

      odveta 2. predkola EL 2012/2013:
      Videoton FC - Slovan Bratislava 0:0
      Góly:, ŽK: Nikolič, Kovács, Balufo, Božovič - Milinkovič, Peltier, Bagayoko. Rozhodoval: Gautier (Fr.)
      /prvý zápas: 1:1, do 3. predkola postúpil Videoton/
      zostavy a striedania:
      Videoton: Božovič - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth (67. Kovács) - Gyurcsó (86. Torghelle), Sándor, Mitrovič, Oliveira (81. Balufo) - Nikolič
      Slovan: Putnocký - Bagayoko (88. Jánošík), Pauschek, Gorosito, Lukšík - Kopúnek - Grendel (83. Szarka), Halenár (78. Hlohovský), Milinkovič - Šebo, Peltier

      Slovan sa snažil od úvodných minút niečo robiť s nie príliš dobrým výsledkom z prvého zápasu. Jeho hráči vedeli, že musia streliť gól a snažili sa o to. Čisté šance si ale proti pozornej domácej obrane iba ťažko vypracovávali. Najväčšiu šancu "belasých" spálil v 33. minúte kapitán Filip Šebo. Ten po centri v dobrej pozícii pohotovo zakončil, trafil ale iba bočnú žrď Božovičovej brány. Hráči Videotonu mali skvelý pohyb, čakali na svoju šancu, ale aj obrana hostí hrala obetavo a pozorne. V 38. minúte sa aktívny Oliveira už po rýchlej akcii k zakončeniu nedostal. V 52. minúte to skúsil opäť Oliveira, ale jeho strela len tesne minula Putnockého bránu. V 67. minúte mali veľkú šancu rozhodnúť o osude duelu domáci. Gorosito ešte zmaril šancu Gyurcsóovi, odrazená lopta sa dostala k Oliveirovi, ale našťastie pre hostí jeho strelu zblokovala hradba tiel. Potom mohol zmeniť skóre na druhej strane Peltier, dostal sa k nemu dlhý center zo štandardky, ale už bol v ťažkej pozícii a loptu trafil len slabo, takže sa ani nedostala k nabiehajúcim spoluhráčom. Päť minút pred koncom sa v brejku rútil sám na Putnockého šikovný Gyurcsó, ale zaváhal, keď slabo strieľal do náručia Putnockého. V 89. minúte tvrdo spoza 16-ky napálil Kopúnek, ale Božovič sa vytiahol efektnou aj efektívnou robinzonádou. Záver si maďarský tím už postrážil a postúpil ďalej.

      Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Nepostúpilo lepšie mužstvo, ale mužstvo, ktoré dokázalo streliť gól na ihrisku súpera. Dnes musím hráčov pochváliť za snahu, jednoducho dali do toho všetko, ale v ofenzíve chýbala kvalita. Veľmi dobre zahrala obrana, prakticky nepustila súpera do šance. Individuálne výkony dnes podali výborné Milinkovič a Grendel. Ale v útoku sme nevedeli streliť ten potrebný postupový gól."
      Paulo Souza, tréner Videotonu: "Vedeli sme, že Slovan je kvalitný tím. Chcem zložiť poklonu mojim hráčom a našim divákom, ktorí nás skvele hnali dopredu. Videoton je mužstvo, ktoré vie, čo má hrať. Keď Slovan začal tlačiť, ukontrolovali sme to. A mohli sme v závere aj streliť gól."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies