VIDEO Zvyknete si praskať prsty? Pozrite sa pod röntgenom, čo sa s nimi deje!

NETKY.SK • 24 August 2018, 13:04 • 2 min
VIDEO Zvyknete si praskať prsty? Pozrite sa pod röntgenom, čo sa s nimi deje!

Ak si pozriete toto video, zrejme už nebudete mať takú potrebu praktizovať svoj zlozvyk.

slovakia

left justify in out

Praskanie kĺbov je pomerne frekventovaný zlozvyk. Či už ste na strane tých, ktorí ho praktizujú alebo vás to naopak vyrušuje, určite viete o čom hovoríme. Rodičia nás odmala strašili, že pokiaľ s tým neprestaneme, budú sa nám v dospelosti ruky triasť a nebudeme schopní ani len písať. Ako to ale je v skutočnosti?

O čo pri pukaní kĺbov vlastne ide? Nepríjemný zvuk vydávajú bublinky synoviálnej tekutiny, ktorá je prirodzenou súčasťou kĺbov. Keď sa kosti oddelia, bublinky praskajú a my máme pocit úľavy, ako veľmi sme si práve pomohli v pružnosti a pohybe. Až také zdravé to ale zasa nie je.

Crack.

Teóriu o tom, že by praskanie prstov zvyšovalo pravdepodobnosť osteoporózy nedávno vyvrátili vedci z Harvardovej univerzity. Napriek tomu, že sa nič také v rámci výskumov nepotvrdilo, neodporúčajú venovať sa tejto „záľube“. Privodiť by sme si totiž mohli znecitlivenie rúk alebo stratu pevného stisku. Optimálnejšie preto bude kúpiť si radšej antistresovú loptičku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies